Poker blir allt större och större vilket lockar till sig fler och fler spelare. Eftersom det finns olika former av poker finns det också olika regler att hålla koll på. Hur får du en kort genomgång på några av de vanliga pokerformerna och hur du kan komma igång med dem.

Vilka pokerformer finns det?

Poker kan beskrivas som en grupp av kortspel, vilket innebär att poker regler kan skilja sig mellan varianterna. Alla pokerspel innebär dock någon form av vadslagning. På online casinon idag är följande varianter några av de mest populära: Texas hold’em, Omaha hold’em och Seven card stud. Det finns dock många fler pokerspel än så.

Några grundprinciper i poker

Innan du börjar satsa pengar på att spela pokerspel är det allra viktigaste att du lär dig grunderna i ditt val av spel. Ofta behövs minst en kortlek, en knapp (dealer button) samt marker som du satsar med. Poker spelas mellan två eller fler deltagare, där alla turas om att dela ut korten. Detta är knappen till för. Ett part består av ett antal omgångar (giv).

Generellt sett kan sägas att du ska försöka få en så bra hand som möjligt, alternativt att bluffa dig till att de andra tror att du har en hög hand. Olika kombinationer av kort har alltså olika värde. Högt värde har till exempel (färg)stege, stege (liten och stor), kåk och färg. andra händer är till exempelvis tre- eller fyrtal, tvåpar och par. Du känner kanske igen dessa kombinationer från barndomens yatzyspel? Då har du kommit en bit på vägen.

Lär dig reglerna innan du börjar spela

Att lära sig grunderna för de flesta pokerspel är inte särskilt svårt, men akta dig för att slänga dig in i en turnering utan att ha koll på de exakta reglerna för just den pokervarianten – det kan kosta dig mycket pengar. Du kan hellre öva med vänner där hemma eller testa på gratisversioner online. Det finns också video poker där du inte behöver spela mot andra personer, utan i lugn och ro kan spela mot en maskin.